کود اوره درخت گردو چیست؟ کود اوره یا به عبارتی carbamide از یک ترکیب ارگانیک با فرمول شیمیایی NH2COONH4 تشکیل شده است. کود اوره اسیدی و قلیایی نیست و حلالیت زیادی در آب دارد. این کود غیر سمی است و کاربرد زیادی در صنعت دارد. کود اوره به عنوان مهمترین مواد اولیه در صنایع شیمیایی به شمار می رود.

کود اوره درخت گردو یکی از کود های پرمصرف و ارزان در بین کود های موجود در بازار است. کود اوره بسیار برای درخت گردو مناسب است زیرا این کود دارای نیتروژن است و میتوان با استفاده از کود اوره درخت گردو، بخشی از نیتروژن مورد نیاز درخت گردو را تامین کرد. حلالیت کود اوره به کارخانه ها کمک می کنند تا بتوانند محصولاتی همچون اسپری های که حاوی کود های اوره هستند را در کنار تولید کود های اوره معمولی، تولید کنند.

کارخانه های زیادی در تولید کود اوره فعالیت می کنند. اگر کارخانه های که در ماهشهر و عسلویه فعالیت می کنند را در نظر نگیریم سه کارخانه بزرگ در تولید کود اوره که در ایران فعالیت می کنند عبارتند از:
- پتروشیمی شیراز با تولید بیش از ۱ میلیون تن
- پتروشیمی کرمانشاه با تولید بیش از ۷۰۰ هزار تن
- پتروشیمی خراسان با تولید بیش از ۵۹۹ هزار تن،
که این سه کارخانه در تولید کود اوره به ترتیب در جایگاه اول تا سوم هستند.

فاکتور های انتخاب کود اوره درخت گردو
برای خرید و انتخاب کود اوره باید ویژگی های فیزیکی کود اوره را به خوبی بشناسید. برخی از این ویژگی ها به صورت زیر است:

- رنگ کود اوره: کود اوره با رنگ های مختلف قهوه ای روشن، زرد روشن و سفید شفاف در بازار وجود دارد. کود اوره معمولا شفاف است و به صورت مایع و جامد ( به شکل کروی ) وجود دارد.
- بو کود اوره: کود اوره معمولا بو ندارد و اگر نمونه ای خریداری کردید که کمی بو می داد این کود دارای آمونیاک بیشتری است و بوی کود از آمونیاک موجود در آن است.
- چگالی کود اوره: چگالی این ماده معدنی ۳۳/۱ گرم بر سانتی متر مربع است.
- انحلال پذیری کود اوره: اوره حلالیت زیادی در آب دارد. نسبت حلالیت کود اوره ۱۱۹ گرم در هر ۱۰۰ گرم آب در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد یا ۷۷ درجه فارنهایت است.
- تجزیه: کود اوره در دمای ۷/۱۳۲ درجه سانتی گراد یا ۸/۲۷۰ درجه فارنهایت به آمونیاک و دی اکسید کربن تجزیه می شود و اگر کود اوره را بسوزانید کمی اکسید نیتروژن آزاد می شود.

صادرکنندگان انواع کود اوره درخت گردو
در کشور های مانند روسیه با تولید ۶/۱ میلیارد تن، قطر با تولید ۴/۱ میلیارد تن، مصر ۱/۱ میلیارد تن و عربستان با ۹۷۴ میلیون تن تولیدات کود اوره در جهان رتبه اول تا چهارم را دارند. تولیدات زیاد کود اوره، این کشور ها را تبدیل به بزرگترین صادرکننده کود اوره در جهان کرده است. میزان سهم صادرات کود اوره در بازار جهانی بیش از ۱۲ میلیارد دلار است.