مگس زیتون آفتی مخرب برای میوه زیتون در باغات آن در سراسر ایران ازجمله قزوین، زنجان، مازندران، گیلان، رشت، گلستان،کرمان، اهواز می باشد که میوه زیتون را ازبین می برد که با سم پاشی به موقع با سم مگس زیتون و استفاده از راههای بیولوژیک میتوان با این آفت خطرناک و مخرب مبارزه کرد و محصول زیتون را از آثار مخرب آن در امان نگه داشت.
با اندکی جستجو می توان روشهایی را برای مبارزه با آن پیدا کرد. مبارزه بیولوژیکی و مبارزه شیمیایی راههای مفیدی برای ازبین بردن آن میباشد. این راههای را ما به شما نشان خواهیم داد.
مگس زیتون
مگس زیتون یکی از مهمترین آفات میوه در باغهای زیتون است که با نام علمی “Bactrocera oleae” شناخته میشود. این آفت در حال حاضر در بیشتر مناطقی که زیتون تولید میشود، به خصوص در حوزه دریای مدیترانه، وجود دارد.
مگس زیتون به دلیل ضررهایی که به محصول زیتون وارد میکند، به یکی از مهمترین چالشهای تولید زیتون تبدیل شده است. این آفت میتواند باعث سوراخ شدن میوههای زیتون شود و از این رو باعث افت کیفیت و کمیت محصول میشود.
روشهای مبارزه با مگس زیتون شامل استفاده از داروهای شیمیایی، مصرف کنههای شکارگر، استفاده از مواد طبیعی و بیولوژیکی و استفاده از تنوع در کشت محصولات میشود. با این حال، استفاده از روشهای بیولوژیکی و محیطی به عنوان راهکارهای مناسبی برای کنترل و مدیریت مگس زیتون مورد توجه قرار گرفته است. به عنوان مثال، استفاده از حشرات شکارگر مانند پروانههای سفید و پرندههایی مانند پرستو و جغد میتواند به عنوان راه حلهایی اکولوژیکی برای کنترل مگس زیتون مورد استفاده قرار گیرد.
در کل، مگس زیتون یکی از آفات مهم و خطرناکی است که برای تولیدکنندگان زیتون چالشهایی را ایجاد میکند.
مگس میوه زیتون
اين اختصاصاً روي زيتون فعاليت دارد. اين آفت مگس كوچكي به طول 5 ميليمترمی باشد. سر آن زرد مايل به قرمز است. سطح بدن آن داراي موهاي زرد است. اين مگس داراي 4 مرحله زندگي است. تخم، لارو، شفيره و حشره بالغ مراحل زندگی آن می باشد.بعد از تخم گذاری روی میوه، بوي خاصي از ميوه متصاعد ميشود. اینکار باعث می شود که مگسهاي ديگر روي آن ميوه تخم نگذارند.
چرخه زیستی
مگس زیتون پس از جفت گیری تخم خود را در زیر پوست زیتون می گذارد.در هر میوه یک یا دو تخم می گذارد. محل تخم گذاری روی زیتون بصورت فرورفته میشود. 2 تا 3 روز بعد از تخک گذاری تخمها بازمیشود. لارو شروع به تغذيه از گوشت ميوه زيتون ميكند. مسیر تغذیه آن بصورت یک تونل زیر پوست می باشد. لارو پس از طی دوره لاروی تبدیل به شفیره می شود. لارو در میوه سبز رنگ و سفت تبدیل به شفیره میشود. پس از رسیدن میوه شفیره خارج می شود. هر مگس 50 تا 400 تخم در طول زندگی خود میگذارد. دوره رشد و نمو لاروی تا بیست روز است. دوره شفیرگی 8-10روز می باشد. مگس بالغ 2 ماه زندگی میکند. در شرایط مساعد ممکن است تا 6 ماه نیز زندگی کند.
زیست گاه
شرایط آب و هوایی خنک برای مگس زیتون مناسب است. در دمای 16 درجه غیر فعال می شود. بهترین دما برای مگس زیتون بین 23 تا 30 درجه سانتیگراد می باشد. دمای بالای 35 درجه با تخم و لارو آن آسیب می زند. اما حتی در دمای 37 درجه در صورت وجود آب و غذا زنده می ماند.
خسارت مگس زیتون
خسارت این آفت مربوط به دوره لاروی می باشد. وجود چرخه لاروی در دوره سفت بودن زیتون و کوچک بودن تخم و لارو تشخیص آلودگی بسیار سخت می باشد.
لارو جهت تغذیه یک تونل در میوه زیتون ایجاد می کند.این تونل باعث ورود باکتری ها و قارچها می شود. وجود قارچها و باکتری ها درون میوه عامل گندیده گی میوه زیتون میشود. غیر قابل استفاده کردن زیتون و پائین آمد کیفت روغن زیتون آسیب این آفت هست. بعضاً باعث ریختن محصول زود تر از موعد می شود.
بررسی میزان خسارت
میوه های ریخته شده در باغ در فصل زمستان مورد بررسی قرار گیرد. علائم خسارت شامل:
- وجود لارو
- تونل لاروی
- پوسته شفیرگی
- گندیدگی در میوه ها
وجود علائم مذکور دلیل بر وجود حمله مگس در بهار و تابستان پیش رو خواهد بود.
راههای مبارزه با مگس زیتون
مدیریت باغ: استفاده از روغن پاشی باغ ، هرس و حذ پاجوشها،آبیاری بموقع،کوددهی مناسب
روشهای زراعی و مکانیکی:برداشت کامل محصول،جمع آوری میوه های فاسد و ریخته شده در باغ،برداشت بموقع زیتون،پاشیدن کائولین بر روی
درختان،شخم پائیزه و زمستانه به مق حد اقل 10 سانتیمتر
تله گذاری: استفاده از تله های فرمون، چسب زرد،تله مکفیل
سم پاشی و طعمه گذاری با استفاده از سموم کشاورزی
بطور کلی مبارزه با مگس زیتون در دو روش جای میگیرد:
- روش بیولوژیک
- روش شیمیایی
در روش بیولوژیک که پیشتر اشاره شد با استفاده از تله ها یا چسب با مگس زیتون مبارزه میکنند. که البته نحوه اثر گذاری بسته به شرایط محیطی و تراکم آفت می باشد.
در روش شیمیایی با استفاده از جلب کننده ها مانند پروتئین هیدرولیزات بعنوان طعمه آفت جذب طعمه می شود. با ترکیب کردن آن با سم آفت از بین می رود. پروتئین هیدرولیزات یا نمک های آمونیاک به نسبت 3% را با حشره کشهایی مانند مالاتیون ،دیمتوات ، دلتامترین یا اسپینوساد به نسبت 2 در هزار مخلوط می کنند. محلول را بصورت یک ردیف از هر 2 یا 3 ردیف درخت در باغ توسط سم پاش های با فشار بالا به تنه و شاخه ها می پاشند. در این روش، هر دو جنس نر و ماده کنترل می شوند. تعداد دفعات سمپاشی در هر منطقه بستگی به جمعیت آفت دارد. درصورت نیاز با نظر کارشناس، سم پاشی تکرارشود. میزان تراکم آفت در ابتدای فصل با نمونه برداری و ردیابی آفت مشخص می گردد.از مزایای روش مبارزه شیمیایی از بین بردن آفات دیگر نیز می باشد.
فروش عمده سم مگس زیتون در قزوین
سم مگس زیتون درواقع ترکیب پروتئین هیدرولیزات با سم ملاتیون یا دیمتوات یا دلتامترین یا اسپینوساد می باشد. ترکیبی از جلب کننده و حشره کش است. ایسم مگس زیتون بصورت محلول روی درختان پاشیده می شود. میزان مصرف سم مگس زیتون بسته به تراکم آفت می باشد. پیشنهاد می شود برای خرید سم مگس زیتون با شماره های درج شده تماس حاصل فرمایید. تا در کوتاه ترین زمان و پائین ترین هزینه سم مگس زیتون را دریافت نمائید.
مگس کور
جفت گیری مگس
جفتگیری مگس یک فرآیند ضروری در چرخه زندگی این حشرات است. در طول این فرآیند، مگسها جهت تولید نسل جدید به هم پیوند میزنند.
جفت گیری مگس یک فرآیند اساسی در زندگی این حشرات است که در آن، نر و ماده به منظور تولید نسل جدید به هم متصل میشوند. جفت گیری مگس معمولاً در محیطهای گرم و رطوبتی اتفاق میافتد. نر مگس با استفاده از حس بوی خاص خود و عوامل دیگری مانند صدا و تکانههای ارسالی از خود، ماده را جذب میکند. سپس با کمک خاصیت چسبندگی که در برخی گونهها وجود دارد، آنها به هم متصل میشوند.
در این فرآیند، نر مگس انتقال آرایشی به ماده میدهد که تأثیر قابل توجهی در تولید ویاژگیهای نسل بعدی دارد. پس از اتمام جفت گیری، ماده مگس تخمهای خود را در محیط مناسبی میگذارد. این تخمها پس از مدتی به لارو تبدیل میشوند و به مراحل رشد مختلفی عبور میکنند تا بالگردی را تجربه کنند.
عکس جفت گیری مگس
سم مگس
سم مگس سفید
Originally posted 2019-10-17 21:27:03.
…..
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.